DIGITAL ELECTRONICS MULTIPLE CHOICE QUESTIONS-2

DIGITAL ELECTRONICS OBJECTIVE QUESTIONS -PART-2

26.A parity bit is
a. used to indicate uppercase letters
b. used to detect errors
c. is the first bit in a byte
d. is the last bit in a byte

27. Which of these devices are two state.
a. lamp
b. punched card
c. magnetic tape
d. all the above

28.The output impedance of of a logic pulser is
a. low
b. high
c. may be low or high
d. none of above

28.The number of LED display indicators in logic probe are
a.1
b.2
c.1 or 2
d.4

29.In hexadecimal number system,A is equal to decimal number
a.10
b.11
c.17
d.18

30.Hexadecimal number F is equal to octal number
a.15
b.16
c.17
d.18

31.Hexadecimal number E is equal to binary number
a.1110
b.1101
c.1001
d.1111

32.Binary number 1101 is equal to octal number
a.15
b.16
c.17
d.14

33.Octal number 12 is equal to decimal number
a.8
b.11
c.9
d. none

34.Decimal number 10 is equal to binary number
a.1110
b.1000
c.1001
d.1010

35.Binary number 110011011001 is equal to decimal number
a.3289
b.2289
c.1289
d.289

36.1111+11111=
a.101111
b.101110
c.111111
d.011111

37.Binary multiplication 1*0=
a.1
b.0
c.10
d.11

38.110012 -100012=
a.10000
b.01000
c.00100
d.00001

39.10112*1012=
a.55
b.45
c.35
d.25

40.1110112*100012=
a.111101101
b.111101100
c.111110
d.1100110

41.4 bits is equal to
a. 1 nibble
b.1 byte
c. 2 byte
d. none of above

42. which is non-volatile memory
a. RAM
b. ROM
c. both
d. none

43. The contents of these chips are lost when the computer is switched off?
a. ROM chips
b. RAM chips
c. DRAM chips
d. none of above

44.What are responsible for storing permanent data and instructions.?
a. RAM chips
b. ROM chips
c. DRAM chips
d. none of above

45. Which parts of the computer perform arithmetic calculations?
a. ALU
b. Registers
c. Logic bus
d. none of above

46.How many bits of information can each memory cell in a computer chip hold?
a. 0 bits
b. 1 bit
c. 8 bits
d. 2 bits

47.What type of computer chips are said to be volatile?
a. RAM chips
b. ROM chips
c. DRAM
d. none of above

48.Which generation of computer uses more than one microprocessor?
a. Second generation
b. Fifth generation
c.Third generation
d .none of above

49.Which generation of computer developed using integrated circuits?
a. Second generation
b. Fifth generation
c. Third generation
d. none of above

50.Which generation of computer was developed from microchips?

a. Second generation
b. Third generation
c. Fourth generation
d. none of above

Frd’s i collected these questions !!! if any body know the answers for any questions post it in comments i will update the page with answers given by you !!! keep visiting i will upload more questions prepare well!!!

ilook website

15 Comments

  1. 26. b
    27. a
    29. a
    30.c
    31. a
    32. a
    33. d
    34.d
    35. a
    36. b
    37. b
    38. a
    41. a
    42. b
    43. b
    44. b
    45. a
    46. b
    47. a
    48. c
    49. a
    50. b
    Please send the correct answers of Digital electronics Multiple choice- 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.