PAPERS | SBI CLERK EXAM 2008 SOLVED PAPER | Indian Shout

You are here: » PAPERS | SBI CLERK EXAM 2008 SOLVED PAPER

PAPERS | SBI CLERK EXAM 2008 SOLVED PAPER

SBI | STATE BANK OF INDIA | SBI 2008 PAPERS | SBI SOLVED PAPERS 2008 | SBI 2008 | 2008 | SBI CLERK SOLVED PAPERS | CLERK EXAM SOLVED QUESTION PAPERS | CLERK EXAM 2008 | SBI MAARKETING AND COMPUTER KNOWLEDGE PAPERS | PAPERS | PREVIOUS SBI PAPERS | SBI QUESTION PAPERS |SBI CLERK PAPERS


SBI CLERK SOLVED PAPER (HELD ON 13-07-2008 SECOND SITTING)

MARKETING APTITUDE / COMPUTER KNOWLEDGE

1. Bank MarketinG menas –
(A) Selling of Bnaks
(B) Buting of banks
(C) Merger of banks
(D) selling bank’s produts and services
(E) Selling various items in banks
ANS -(D)

2. Proper pricing is needed for –
(A) Extra charges of extra services
(B) Levy of VAT
(C) Good customer services
(D) Putting burden on the customer
(E) Service with extra facilities
ANS -(C)

3. Alead means –
(A) Abank’s marketing staff
(B) Areligious leader
(C) Bank’s chairman
(D) Target Customer
(E) Leash tied to a dog
ANS -(D)

4. A good salesman should be-
(A) Agressive
(B) Pushy
(C) Fierce
(D) Polite, but firm
(E) Talkative
ANS -(D)


5. Relationship selling means –
(A) Preparing a list of relatives
(B) Cross selling
(C) Selling to relatives
(D) Selling to strangers
(E) Telemarketing
ANS -(B)


6.ATM are –
(A) Branches of banks
(B) Manned couters of banks
(C) Unmanned , cash dispensers
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(C)


7. Home loans are granted to –
(A) Individuals
(B) Institutions
(C) Builders
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(A)


8. Credit cards are used for –
(A) Cash withdrawals
(B) Purchase of air tickets
(C) Purchase of consumable items from retail outlets
(D) All of these
(E) None of these
ANS -(D)


9. HNI means –
(A) Highly negative individual
(B) High growth individual
(C) High neutral individual
(D) Highly necessary individual
(E) All of these
ANS -(B)


10. What menu is selected to cut , copy, and pest ?
(A) File
(B) Tools
(C) Special
(D) Edit
(E) None of these
ANS -(D)


11. The most important or powerful computer in a typical network –
(A) Desktop
(B) Network client
(C) Network server
(D) Network station
(E) None of these
ANS -(C)


12. The primary purpose of software is to turn data into –
(A) Web sites
(B) Information
(C) Programs
(D) Objects
(E) None of these
ANS -(C)


13. Which of the following is the largest unit of storage ?
(A) GB
(B) KB
(C) MB
(D) TB
(E) None of these
ANS -(D)


14. Which of the following is an example of connectivity ?
(A) Internet
(B) Floppy disk
(C) Power cord
(D) Data
(E) None of these
ANS -(A)


15. A collection of related file is called a –
(A) Character
(B) Field
(C) Database
(D) Record
(E) None of these
ANS -(C)


SBI | STATE BANK OF INDIA | SBI 2008 PAPERS | SBI SOLVED PAPERS 2008 | SBI 2008 | 2008 | SBI CLERK SOLVED PAPERS | CLERK EXAM SOLVED QUESTION PAPERS | CLERK EXAM 2008 | SBI MAARKETING AND COMPUTER KNOWLEDGE PAPERS | PAPERS | PREVIOUS SBI PAPERS | SBI QUESTION PAPERS |SBI CLERK PAPER

ilook website
 
 

Categories:BANK EXAMS;Tags: , , , , , , , , , , , , ,

   

5 Comments to “PAPERS | SBI CLERK EXAM 2008 SOLVED PAPER”

  1. gulshan kumari says:

    plz send me sbi solved papers

  2. sadaf says:

    plz send me sbi solve paper

  3. sonu sharm says:

    i am get the soveld qu. paper provid plz

  4. i have gained some information

Leave your comment here: