SBI BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE PAPERS | Indian Shout

You are here: » SBI BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE PAPERS

SBI BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE PAPERS


SBI 2010 SAMPLE PAPERS | SBI SAMPLE QUESTION PAPERS | BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE QUESTION PAPERS | SBI SAMPLE SOLVED PAPERS | SBI 2010 SAMPLE QUESTION PAPERS

1. The sum of two consecutive numbers is 55, which is the largest number?
(a) 25
(b) 28
(c) 26
(d) 27
Answer : (b) 28

2. The radii of two spheres are in the ratio 2:3. What is the ratio of their surface areas?
(a) 4:9
(b) 2:3
(c) 8:27
(d) 4:6
Answer : (c) 8:27

3. What is the chance of getting a 2 or 4 in rolling a die?
(a) 2/3
(b) 1/6
(c) 1/3
(d) 1/2
Answer : (b) 1/6

4. What is the common ratio of the progression 3√2, 6, 6√2 ?
(a) 3
(b) 2
(c) √2
(d) √3
Answer : (c) √2

5. Five times an unknown number is 5 less than 50. The unknown number .
(a) 10
(b) 11
(c) 9
(d) 5
Answer : (c) 9

6. Water is filled in a cylindrical vessel in such a way that its volume doubles after every five minutes. If it takes 30 minutes for the vessel to be full, then the vessel will be one fourth full in .
(a) 20 minute
(b) 25 minutes
(c) 7 minutes 30 seconds
(d) 10 minutes
Answer : (a) 20 minutes

7. At what rate of simple interest per annum an amount will be doubled in 10 years?
(a) 10%
(b) 7.5%
(c) 16%
(d) 15%
Answer : (a) 10%

8. If 10 cats can kill 10 rats in 10 minutes how long will it take 100 cats to kill 100 rats .
(a) 1 minutes
(b) 10 minute
(c) 100 minutes
(d) 10000 minutes
Answer : (b) 10 minutes

9. The acute angle between the hour hand and minute hand of a clock at 4 PM.
(a) 900
(b) 1200
(c) 1500
(d) 2400
Answer : (b) 1200

10. When a shop keeper sold 2/3 of an item, he got the cost price of the whole lot. What is the percentage of his profit?
(a) 33 1/8 %
(b) 66 2/3 %
(c) 25 %
(d) 50 %
Answer : (d) 50%

11. If you add 100 to a certain number, the result will be more than, if you multiply that number by 1000 what is thatnumber?
(a) 1.5
(b) 1.0
(c) 2.5
(d) 2.0
Answer : (b) 1.0

12. If 75 % of a number is added to 75, the result is the number itself, then the number is:
(a) 250
(b) 750
(c) 400
(d) 300
Answer : (d) 300

13. A student has to secure 40 % marks to pass. He gets 150 marks and fails by 30 marks. What is the maximum marks?
(a) 400
(b) 500
(c) 475
(d) 450
Answer : (d) 450

14. A school has enough food for 400 children for 12 days. How long will the food last if 80 more children join them?
(a) 6 days
(b) 7 days
(c) 10 days
(d) 8 days
Answer : (c) 10 days

15. The height of a cone and its base diameter are equal. If the base radius is ‘r’ what is its slant height?
(a) 3r
(b) 4r
(c) √5r
(d) √3r
Answer : (c) √5r

Similar Posts:

 
 
Posted by 13 Responses

Categories:BANK EXAMS;Tags: , , , , , , , , , ,

Free Email Newsletter

Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates..

And then confirm your email subcription

   

13 Comments to “SBI BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE PAPERS”

  1. Ramesh T says:

    sir pls provide latest material for eng and gk by SBI
    exam

  2. priya says:

    sir
    pls send me sample papers of numerical ability n eng.

  3. shreya singh says:

    please send me the sample papers and general awareness question papers for sbi associate bank clerk on my id

  4. please send to on my email sample paper of bank it is very use for my study thanks

  5. k. surendra says:

    i want sbi associate banks clerk exams previous papers model papers and material. please send to my email

  6. Roshan Raj says:

    I m very happy to see this site because this site help all the examinor

  7. G Saritha says:

    Plz forward all sample bank exams papers to my email ……

  8. Reshmi says:

    Pls send SBI exames model question papers in my mail ID. BECAUSE IT IS VERY USEFUL IN MY STUDY,

  9. srikanth m says:

    please send SBI exames model question paper our mail Id.

  10. joyce phebe says:

    This sample papers it was so useful for me. can i know when the clerck exam will be conducted again.

  11. Pallavi says:

    This is really a very Helpful Guideline to introduce Students with Exact requirement of Proper Knowledge.It is appreciable.Thanks for providing the same…
    Regards,
    Pallavi

  12. Bhavesh says:

    thank you.this website is really helpful.

  13. [...] Read more from the original source: SBI BANK CLERICAL EXAM 2010 SAMPLE PAPERS | entrance, university … [...]

Leave your comment here:

 
Sponsored links
Free Email Updates
Get All Latest Updates in Ur e-mail Inbox..

And then confirm your email subcription

Sponsored Links